Går allt snabbare nu än förr? Dygnet har fortfarande 24 timmar; den tid som det tar för jorden att snurra runt sin egen axel; morgon, dag, kväll och natt. Och fortfarande räknar vi med 365 dagar på ett år; den tid som det tar för jorden att snurra runt solen och komma tillbaka till sin utgångsposition. Så själva tiden kan ju knappast gå snabbare. Däremot kan det som vi människor åstadkommer, gå snabbare.

Bygga hus går mycket snabbare nu än för 100 år sedan

Att bygga hus går säkert 500% snabbare idag än för 100 år sedan. Att producera alla varor likaså. Det går så mycket snabbare nu än för bara 100 år sedan. Och om vi ser in i framtiden, kommer produktionstiden att gå ännu snabbare? Troligen. Vi vet ju inte riktigt vad som ska ske i framtiden. Vi vet ju bara vad vi har idag, och de som arbetar med att spå in i framtiden.

Snabba industriportar hjälper till effektivisera produktionstiden

För att industriportarna ska kunna vara snabba, så går de på automatik och har en motor installerad som driver dem uppåt eller neråt. Har man inte industriportar så har man kanske gallergrindar, som på grund av storlek eller konstruktion inte rör sig lika snabbt som industriportar.
Industriportar ser man även på sjukhus, när ambulanserna ska köra iväg och hämta skadade och sjuka människor. Industriportar har man i byggnader där man behöver komma ut snabbt och in lika snabbt. Det är som garageportar fast större och snabbare.

Alla bilar ska snabbt ut och in

Industrierna kan behöva industriportar in och ut ur lager eller för bilar och transporter som ska in och ut ur byggnader. För de flesta verksamheter är det snabbheten som avgör om man vill ha industriportar eller inte. De måste snabbt kunna röra sig upp eller ner.
Upp för att man snabbt behöver komma ut, och snabbt ner för att man inte vill släppa ut en massa kall luft (eller varm luft på somrarna). Det kan handla om att snabbt få ut leveranser, eller för att skydda känslig luft inne i laboratorier. Snabbheten är viktig när det kommer till produktion och logistik som inte får ta lång tid på sig.