Att ha ett väl fungerande VVS är ju viktigt. Alla som är fastighetsägare vet att det är väldigt viktigt. Utan en fungerande ventilation kommer fastigheten och människorna som bor i den, må dåligt. Och det vill ju ingen. Men hur gör man för att VVS ska fungera som det ska och bör?
Beroende på vilken del av ert VVS som inte fungerar så bör man åtgärda detta. VVS står för Värme, Vatten och Sanitet.

Så beroende på om det är värmen som inte fungerar som den ska, eller om det är vattnet som inte kommer som det ska eller om det är avloppet som inte fungerar så bör man ju ringa en rörmokare. En sådan kan göra en felsökning och kan komma fram till vad det är som felar och som kan åtgärda felet. Är det varmvattnet som inte kommer fram, så bör man titta på sin panna som värmer hela huset. Förmodligen är det något där som är fel. Då bör man ringa en tekniker som kommer och tittar på varför pannan inte fungerar.

Om ventilationen inte fungerar

Är det ventilerna som inte fungerar så bör man ringa en VVS-montör, som är expert på ventiler. En sådan kan titta på ventilerna i huset och avgöra om det är fel på ventilerna och som kan reparera dem i fastigheten. Så vilket av detta är det som inte fungerar. Och ännu viktigare; vad kan man göra själv och får man ens göra något själv?

Om det handlar om vattnet som inte kommer som det ska eller att toaletten inte fungerar som den ska, kan du ju själv åtminstone titta efter vad felet kan bero på. Det viktiga är att stänga av vattnet innan du tittar efter, så du inte får någon översvämning i huset. Sedan kan du skruva av rören till blandaren, se bara till så att du har en hink under handfat, det behövs ju inte om det är badkar eller dusch där vattnet inte kommer som det ska, eftersom det finns en golvbrunn som tar hand om vattnet ifall det finns vatten kvar i rören.

Detta bör du inte göra själv

Det som du inte bör göra när det kommer till vattenrör är att själv installera avlopp, eller dra nya vattenledningar eller byta plats på ventiler. Allt detta arbete bör alltid en fackman (eller kvinna) åtgärda åt dig. Är det så att du vill byta plats för rör eller ventiler så ska en VVS-montör göra detta. De har ju en utbildning som har gjort dem kompetenta nog för att hantera både rör och ventiler. Intresserad av att läsa mer? Klicka då på denna länk: varmeventilationkyla.se/vvvs-stockholm/.